Losse glazen voor kijkglas


Glas in een kijkglas is ook aan slijtage onderhevig.

Velen weten dat glas slijt. Maar hoeveel eigenlijk en wanneer moet het glas in een kijkglas worden vervangen?

Hieronder het antwoord op die vraag:

We gaan even uit van het meest toegepaste geharde borosilicaatglas. In de diagram is uiteengezet hoeveel millimeter per maand dit glas aan de medium zijde slijt bij een bepaalde temperatuur en pH-waarde. Zo zal een kijkglas dat is voorzien van borosilicaatglas en wordt gebruikt in een toepassing waarbij het medium 170°C is en een pH-waarde van 10 heeft per maand 0,2 mm slijten. Dat lijkt niet veel, maar dat is over een jaar 2,4 mm. Bij 200°C is dit per jaar al 8,4 mm. Zorgwekkend veel dus!

Over het algemeen mag worden gezegd dat glas bij een pH-waarde boven 7 (basisch) sneller wordt aangetast. Glas kan dus slecht tegen logen maar is beter resistent tegen zuren.

In grote lijnen adviseren wij bij Ebora in overleg met de fabrikant om kijkglazen die onder extreme omstandigheden worden toegepast elke 6 maanden te vervangen. Onder normale omstandigheden is een glas na twee jaar dienst te hebben gedaan ook aan vervanging toe. 

Toon alle productspecificaties

Tip: bestel uw reserveglas bij de aanschaf van het kijkglas

U bespaart order- en transportkosten voor een enkel reserveglas wanneer u deze bestelt bij de aanschaf van het kijkglas. U kunt het glas in de verpakking op schap leggen totdat u het nodig heeft. Dit voorkomt ook eventuele onvoorziene levertijden en problemen met de planning van het onderhoud. 

Specificaties

Afmeting DN25, DN40, DN50, DN80, DN100, DN125, DN150, DN200
Druktrap PN16
Kijkglas huis 1.4404, 1.4539, 1.4541, 1.4571, H II
Procesaansluiting Oplas, Inlas
Uitvoering Ronde kijkglazen
Vraag meer informatie en/of een offerte op van het product

© 2012-2019 Kijkglazen (onderdeel van Ebora B.V.) - 't Veld 3 - S, Heteren, Nederland - info@kijkglazen.nl